Pse elektrosmogu është pjesë e konceptit të bestressless?

WLAN, kompjuterët, rrjetet celulare dhe gjithashtu linjat e tensionit të lartë gjenerojnë rrezatim të padukshëm, të ashtuquajturin elektrosmog. Ky rrezatim elektromagnetik nga burime të ndryshme është thjesht kudo.

Fushat e rrezatimit të krijuara nga njerëzit ndryshojnë në llojin dhe frekuencën. Ekspozimi ndaj rrezatimit është aq më i lartë nëse ka shumë linja dhe pajisje teknike afër. Electrosmog është në fakt një fjalë artificiale që përbëhet nga “elektro”, “tym” dhe “mjegull”, d.m.th. tym dhe mjegull. Mund të përkthehet si një mjegull e padukshme elektrike. Ka fusha elektrike dhe magnetike që ndryshojnë në rreze dhe vetitë fizike. Ata kanë efekte të ndryshme tek njerëzit.

Elektrosmogu nuk është i dukshëm. A mund të matet ende?

Po, elektrosmogu është i matshëm. Të gjithë janë të ekspozuar ndaj rrezatimit elektromagnetik çdo ditë: në shtëpi, në punë, në restorant, në autobus, kudo. Simptomat e para mund të jenë dhimbje koke dhe lodhje. Nëse shtohen ankesa të tjera, si gjumi i shqetësuar, është koha për të kërkuar burimet e rrezatimit. Kjo është për shkak se ajo ndikon në qelizat në të gjithë trupin. Në rastin më të keq, kjo mund të çojë në tumore..

A është e mundur të mbroheni nga elektrosmogu?

Po, ju mund të mbroni veten.

Një kompani zvicerane me mbi 20 vjet përvojë me valët elektromagnetike ka zhvilluar pajisje të ndryshme që neutralizojnë këto rreze dhe në këtë mënyrë mbrojnë trupin.