Магични пенкала

Природата отсекогаш била под влијание на магнетните полиња. Одамна е познато дека нашата земја е огромен магнет.
Затоа, магнетизмот одигра главна улога од самиот почеток.

Магичен третман со магнетни иглички

Како е поврзан магнетизмот со човечкото тело?

Магнетните полиња се формираат од една страна при секое движење на електричните полнежи, а од друга страна магнетниот момент на елементарните честички постои како резултат на нивното вртење, што доведува до постојани магнети и други магнетни својства на цврстите материи.

Сите биохемиски процеси во нашето тело се поврзани со електрични струи и електромагнетни полиња. Може да се каже идека електромагнетните процеси се централната контрола во телото.

Експериментите покажаадека овие електрични струи ги елиминираат клеточните остатоци во крвните садови. На пример, т.н. терапија со магнетно поле се користи многу успешно со години за да се стимулира регенерацијата на клетките, особено кај повреди и фрактури на коските.

Зошто нашиот третман со нашите мега магнети?

Меѓутоа, во случај на силни нарушувања на протокот на енергија, овие разврзани магнетни полиња повеќе не се доволни. Со нашите магични пенкала, можеме конкретно да ги насочиме магнетните полиња кон погодените области (со магнетна јачина од околу 14.000 гауси).
Ова ни овозможува да работиме многу посилно и попрецизно. Дополнително, со врвовите на Magic Pens дополнително ги стимулираме акупунктурните точки.

Акупунктурата е еден од најпознатите методи на традиционалната кинеска медицина (TCM).

Многу добро обучен терапевт ја владее примената на класичната акупунктура. Обуката бара интензивно учење и разновидни материјали.

Не работиме со игли, ги користиме понежните магични пенкала.

Магичните пенкала се погодни за брзо лекување, како и за одржување на здравјето или отстранување на блокадите.

Во наши раце, игличките се одлично временско и финансиско олеснување за вас, бидејќи ја поедноставува апликацијата според традиционалната кинеска медицина и го олеснува многу поради малото потребно време. Закрепнувањето или ослободувањето од болката се случува многу брзо.

Слика 1

Слика 2

Слика 3

Слика 1: По терапијата, енергијата е јасно видлива на меридијанските точки

Слика 2, 3: Се третира по меридијаните (енергетски патишта)