Здрав и фит – до старост

 

Им помагаме на луѓето да имаат подобар живот. Вие заслужувате подобар живот.
Повеќе енергија за сите! – Дали е се ова? – Да. – како?
Среќен ќелав брадест маж скока од среќа
Марко Гаиринг

Марко Гаиринг

Здраво, јас се викам Марко Геринг, јас сум сопственик и извршен директор на компанијата. Јас сум Швајцарец, а мојот роден град е Сент Гален, роден сум 1967 година и сум оженет. Мојата сопруга Садет е од Тетово.

Јас сум обучен тренер за виталност. Како што кажува зборот, ме интересира… Прочитај повеќе

Нашата визија

Развиваме ефикасни терапии против ментален и физички стрес. Најновите, специјално избрани високотехнолошки уреди гарантираат најдобра поддршка и најдобро можно успех. Техниката ја комбинираме со традиционалните методи како што се: масажа на раце како додаток, пеење чинии за намалување на стресот, традиционална кинеска медицина (TCM) со нов „метод со магнетно пенкало“. Ние ви помагаме да… Прочитај повеќе

 

Зошто е важно да се биде без стрес?

Да се ​​биде без стрес е еднакво на енергија. Колку повеќе стрес имате, толку помалку енергија ќе имате, а тоа може да ве доведе до болест.

Значи, стресот е директно компатибилен со болеста.

Како ќе ми помогнеш да бидам без стрес?

Целиот наш третман ќе ве научи да се опоравите. Ние ви помагаме да знаете – прво како да ја задржите вашата енергија и 2и како да земете повеќе енергија.

Исто така, сите наши третмани се развиени во круг на задржување на моќта.

Како можам да резервирам сесија?

Имаме алатка за резервации. Овде можете резервирајте ја вашата одлучна сесија онлајн или можете да ни се јавите. Кликнете овде за нашите контакти.
Што најдобро значи закрепнувањето?
Recovery Best значи „најдобро можно закрепнување“ и е ветување дека ќе ги развиеме нашите понуди на таков начин што тие се меѓу најдобрите и најперспективните.
Како дојде до идејата?
Како тинејџер, Марко ги открил придобивките од дремењето (кратки дремки – дремење со моќ) за себе. Тој брзо забележа дека спие 15 минути за време на паузата за ручек е многу добро за него и му дава многу енергија за попладне.

Од ова, бизнис идејата на студиото Powernap се роди пред 10 години. Од година во година тој ја проширува оригиналната идеја да вклучи многу здравствени елементи и на тој начин дополнително го развива својот концепт.

Постојаниот развој на тераписките методи (ментални и физички) е неговата страст и мотивација.

Од каде Марко ја добива целата енергија?
Со оглед на тоа што енергијата отсекогаш била негова тема, тој го направил негова животна работа да ја „анализира“ својата ментална и физичка енергија. Тој открива како да ги зачува и изгради овие енергии. Одржувањето во смисла на „непотребно губење на енергија“ и акумулација значи дека поддржува ефикасно спиење и дремење, на пр. со биприродни ритам (специјални фреквенции на музика).
Кои се следните чекори за развој?
О, има многу концептни додатоци во нафтоводот за оптимизација. Само еден пример: Одбрани ресторани во Тетово наскоро ќе нудат менија со нашиот концепт за храна „eatFatless.com“. EatFatless е исто така дел од нашата промоција на здравјето и им се нуди на гостите во рестораните без никаков напор. Во мени картичката, менијата се дополнети со листа на состојки (за купување) и опис на подготовката. На овој начин можете да фотографирате и да го користите за готвење дома. Целта е да се донесе здрава храна за семејствата. Рестораните се сертифицирани од нас и наведени на нашата почетна страница.

КАМ-ите се специјални третмани за масажа со компримиран воздух.

Терапевтскиот кревет 8 во 1 вклучува 8 терапии.

Столот за масажа hightech има 6 различни програми.

Extendus е продолжен стол за ‘рбетот.

Волшебните пенкала се магија на третманите.

Тонови кои се специјално програмирани за луѓе под стрес за да ги направат смирени и опуштени.

Што значи РЕСЕТИРАЊЕ НА КЕЛТА?

cellRESETTING значи „ресетирање на (сопствените) клетки на телото“ и го објаснува крајниот резултат од нашата програма за активирање на метаболизмот. На крајот од 2 фази од програмата, сите до 80 милијарди ќелии се „ресетираат“, односно обезкиселуваат и прочистуваат. Резултат: многу повеќе енергија. А енергијата има многу позитивни квалитети за телото и умот и може да реши многу „животни проблеми“. Оттука и огромниот успех во слабеење до 20 килограми (по фаза 1 и 2) и без јо-јо ефект.

Зошто cellRESETING е толку важен за концептот Bestresless?

Како што споменавме, програмата вклучува ресетирање на ќелијата. Луѓето имаат 60-80 милијарди клетки. Секоја ќелија е како микроскопска електрана (складирање енергија) и е се заменува на секои 60-90 дена. Сега, поради многуте влијанија (стрес, животна средина, електросмог и исто така лоша исхрана како брза храна), многу од клетките се мртви или имаат малку енергија.

Програмата сега гарантира дека заменетите ќелии повторно се напојуваат со енергија. Така, нивото на енергија се зголемува цело време. Сега треба да знаете дека околу 1 милијарда клетки се заменуваат секој ден. Од ова знаење произлегува: Програмата трае 90 дена. 90-те дена се втора фаза. Пред тоа, во фаза 1, метаболизмот (одговорен за енергизирање на секоја поединечна клетка) се активира 28 дена.

Зошто исхраната се надополнува со производите на Fitline за време на РЕСЕТИРАЊЕТО на клетките?

Концептот за транспорт на хранливи материи (NTC®), т.е. неговата многу брза клеточна достапност на содржината на производот, не убеди бидејќи со него ги постигнуваме најдобрите резултати. Ни требаат нуспроизводи со најдобар квалитет, достапни многу брзо во ќелијата и со висока апсорпција на состојките (биорасположивост).

Која е идејата зад EatFatless?

Нашите вработени и менаџери на производи си поставија цел да живеат одржлив здрав и фит живот.

Ја дополнуваме целата храна и постиме еднаш годишно 28 дена. Ова го правиме со нашата специјално развиена програма за метаболичко активирање.

Програмата е соодветно наречена cellRESETING . Дознајте повеќе овде.

Бидејќи оваа програма бара посебна диета, на некои луѓе не им е лесно да готват вака. Особено за луѓето кои често се на пат за работа и јадат во ресторани. За нив го започнавме проектот EatFatless.

Луѓето се повеќе бараат здрава храна. На овој начин сакаме и на гостите во рестораните да им дадеме можност загарантирана да се хранат здраво.

Одбраните ресторани на тој начин добиваат шанса на своите гости да им понудат второ мени EatFatless . Доброволната сертификација им дава сигурност на гостите да уживаат во храната подготвена точно според планот.

Зошто електросмогот е дел од концептот без стрес?

WLAN, компјутерите, мобилните мрежи, а исто така и високонапонските линии генерираат невидливо зрачење, т.н. електросмог. Ова електромагнетно зрачење од различни извори е едноставно насекаде.

Полињата на зрачење што ги создаваат луѓето се разликуваат и по вид и по фреквенција. Изложеноста на радијација е дотолку поголема ако има многу линии и техничка опрема во близина. Електросмог е всушност вештачки збор кој се состои од „електро“, „чад“ и „магла“, односно чад и магла. Може да се преведе како невидлива, електрична магла. Постојат електрични и магнетни полиња кои се разликуваат по опсег и физички својства. Тие имаат различни ефекти врз луѓето.

Електромогот не е видлив. Дали сè уште може да се измери?

Да, електросмогот е мерлив. Секој е изложен на електромагнетно зрачење секој ден: дома, на работа, во ресторан, во автобус, насекаде. Првите симптоми може да бидат главоболки и замор. Доколку се додадат други поплаки, како што е немирниот сон, време е да се бараат изворите на зрачењето. Тоа е затоа што влијае на клетките низ телото. Во најлош случај, ова може да доведе до тумори..

Дали е можно да се заштитите од електросмог?

Да, можете да се заштитите.

Швајцарска компанија со над 20 години искуство со електромагнетни бранови има развиено различни уреди кои ги неутрализираат овие зраци и на тој начин го штитат телото.

Зошто водата за пиење е толку важна за нас?

Да, без вода сите живи суштества би умреле. Ние луѓето се состои од дури 70% вода, која треба да ја „надополнуваме“ секој ден. Затоа пиењето е толку важно. Ако излеземе од водната рамнотежа, дехидрираме. Ни се врти или се онесвестуваме. Во екстремни случаи, можеме дури и да умреме.

Зошто многу луѓе пијат премалку - Дали ова има врска со квалитетот на водата?

Да, квалитетот на водата постојано се влошува од индустриската ера. Водата се „злоупотребува“ за разни процеси и трпи од тоа.

 

Затоа, за прв пат треба да знаете какви својства има нашето тело во овој контекст.

  1. Тоа е основно – со PH вредност помеѓу 7,20 и 7,45.
  2. Тоа е енергетски негативно здружено. Ова значи дека нашата содржина на вода (крв) е електростатски негативно наелектризирана.
  3. Нашето тело е „чисто“ и така мора да остане. На пример, пестицидите, тешките метали, миктопластиката (голем проблем во водата за пиење денес) мора да се отстранат. Во случај на вода за пиење од езера, мора да се обрне внимание и на остатоците од лекови.
Што се случи, зошто водата за пиење мора повторно да се чисти?
  1. Во зависност од ситуацијата, водата има PH вредност помала од 7. Тоа значи дека е кисело и мора да се базира со многу енергија за да биде погодно за телото.
  2. Бидејќи сопствената хидратација на нашето тело зависи од негативната јонизација, тоа исто така мора да се обработи со зголемена потрошувачка на енергија.
  3. Сите овие нечистотии како што се микропластиката итн. исто така мора да се елиминираат со огромни трошоци за енергија.

 

Целата оваа загуба на енергија е инкорпорирана во концептот на besttressless.com со цел да се изгради енергија и да се заштеди енергија.

Дали постои можност за домашни посети?

Бидејќи работиме со уреди за терапија со висока технологија, посетите во домот немаат смисла, бидејќи напорите за поставување и демонтирање на уредите би биле преголеми.

Но, ние го носиме нашиот високотехнолошки стол за масажа MAXIMUS пред вашиот праг. Треба да се организира само прошетката надвор од вратата.

Како се подразбира тоа? Дали ќе направите масажа на вашиот праг?

Како што реков, работиме со најсовремена високотехнолошка опрема. Така, нашите терапии за масажа првенствено ги спроведува нашиот MAXIMUS. На нашите физиотерапевти им помагаат само телесните зони до кои не може да се дојде со технологија или со постојана болка.

 

Со нашиот под-концепт на RecoveryFly , ние исто така ја нудиме нашата услуга во движење. Специјално преправивме транспортно возило и „летаме“ до вас една од нашите столчиња за масажа.

 

Особено за постарите луѓе како и за трудниците можна е и смирувачка масажа за вас.