FitLine microSolve® Heart Duo Vegan

65,90 €

Description

-The 2-in-1 vegan solution for Heart(1) and Brain(2) functions
-Naturally produced omega-3 (DHA and EPA) from high-quality microalgae
-100% free of fish
-Ecological and sustainable: No impact on the oceans and marine life
-Fishy taste free
-In combination with Q10 and Vitamin E to supply your heart1 function
-Unique microSolve® technology for higher bioavailability
-Exclusive Nutrient Transport Concept (NTC®) that supports optimum nutrient intake
-Vitamin E for a better cell protection(3)
-Liquid form for easy intake and free from preservatives
-Perfect complement to the FitLine Optimal-Set(1) EPA and DHA contribute to the normal function of the heart from just 2 portions a day
(2) DHA contributes to the maintenance of normal brain function from just 2 portions a day
(3) Vitamin E contributes to the protection of cells from oxidative stress

Përshkrim

-Zgjidhja vegane 2-në-1 për funksionet e zemrës(1) dhe trurit(2).
-Omega-3 (DHA dhe EPA) i prodhuar në mënyrë natyrale nga mikroalgat me cilësi të lartë
-100% pa peshk
-Ekologjike dhe e qëndrueshme: Nuk ka ndikim në oqeanet dhe jetën detare
– Pa shije peshku
-Në kombinim me Q10 dhe vitaminë E për të furnizuar funksionin e zemrës suaj
-Teknologji unike microSolve® për biodisponueshmëri më të lartë
– Koncepti ekskluziv i transportit të lëndëve ushqyese (NTC®) që mbështet marrjen optimale të lëndëve ushqyese
-Vitamina E për një mbrojtje më të mirë të qelizave (3)
-Formë e lëngshme për marrje të lehtë dhe pa konservues
– Plotësues i përsosur për grupin FitLine Optimal

(1) EPA dhe DHA kontribuojnë në funksionin normal të zemrës nga vetëm 2 porcione në ditë
(2) DHA kontribuon në ruajtjen e funksionit normal të trurit nga vetëm 2 porcione në ditë
(3) Vitamina E kontribuon në mbrojtjen e qelizave nga stresi oksidativ

Опис

-Веганско решение 2-во-1 за функциите на срцето(1) и мозокот(2).
-Природно произведен омега-3 (DHA и EPA) од висококвалитетни микроалги
-100% без риба
-Еколошки и одржлив: Нема влијание врз океаните и морскиот свет
– Без вкус на риба
-Во комбинација со Q10 и витамин Е за снабдување на работата на вашето срце1
-Уникатна microSolve® технологија за поголема биорасположивост
-Ексклузивен концепт за транспорт на хранливи материи (NTC®) кој поддржува оптимален внес на хранливи материи
-Витамин Е за подобра заштита на клетките (3)
-Течна форма за лесно внесување и без конзерванси
-Совршено дополнување на FitLine Optimal-Set

(1) EPA и DHA придонесуваат за нормална функција на срцето од само 2 порции на ден
(2) DHA придонесува за одржување на нормалната функција на мозокот од само 2 порции на ден
(3) Витаминот Е придонесува за заштита на клетките од оксидативен стрес